În ultimii ani, popularitatea tranzacțiilor cu criptomonede s-a aflat într-un trend ascendent. Aceste tranzacții, care se desfășoară integral în lumea virtuală, pot aduce investitorilor profituri uriașe, dar implică și unele riscuri, ca orice altă investiție. Fiind caracterizată de volatilitate, investiția în criptomonede poate să aducă o rentabilitate a investiției într-un timp scurt, dar există și posibilitatea de a genera pierderi serioase.

Diferența dintre a investi în criptomonede și a investi în alte active de pe piața tradițională este viteza de fluctuație. Criptomonedele îți pot aduce rapid câștiguri sau pierderi, având deseori fluctuații bruște și imprevizibile. 

De aceea, investiția în monede digitale este asociată cu anumite riscuri, motiv pentru care o astfel de investiție trebuie să fie efectuată în baza unei documentării minuțioase asupra pieței criptomonedelor. 

Criptomonedele, investiție inteligentă pentru viitor?  

Sursa: Freepik.com

Chiar dacă există unele riscuri asociate, investițiile în criptomonede și industria blockchain continuă să atragă atenția investitorilor din întreaga lume. Mulți dintre aceștia sunt de părere că monedele digitale vor înlocui în viitor banii fizici. Tranzacțiile cu criptomonede sunt caracterizate de eliminarea unor taxe, reglementări și riscuri specifice comerțului electronic global. 

La momentul actual, există numeroase criptomonede în care poți să investești. Însă, pozițiile fruntașe sunt deja ocupate de Bitcoin și Ethereum, ele având obiective înalte și atingând deja valori record. Înainte să investești în criptomonede, este important să cunoști cum funcționează aceste active digitale și care sunt riscurile asociate (cum ar fi scăderea bruscă a valorii). 

Criptomonedele și tehnologia blockchain par două concepte complexe pentru un necunoscător. Însă, odată ce înveți mai mult despre acestea, te vei familiariza cu piața criptomonedelor (riscuri, avantaje și oportunități) și vei reuși să anticipezi anumite fluctuații. În plus, vei știi să identifici momentul potrivit pentru a investi în criptomonede. 

Astfel, dacă plănuiești să investești în criptomonede pentru a îți diversifica portofoliul de active, trebuie acorzi atenție educației financiare. Nu este o idee tocmai bună să îți investești banii într-un activ despre care nu cunoști detalii importante, cum ar fi evoluția recentă, recordurile atinse și eventualele previziuni pentru viitor. 

Ca să te familiarizezi rapid cu tot ceea ce înseamnă piața crypto și pentru a reuși să investești inteligent, poți să alegi unul dintre cursurile Vestor. Prin intermediul lor vei invăța informații valoroase despre banii digitali și transferurile instantanee, precum și strategii care să te pregătească pentru a face investiția propriu-zisă într-un mod calculat. 

Astfel, prin intermediul cursurilor puse la dispoziție de Vestor îți vei putea dezvolta considerabil cunoștințele privind piața criptomonedelor.  

Motive pentru care să investești în criptomonede

Sursa: Freepik.com

Recent, cele mai populare criptomonede au atins valori record. Acest lucru a motivat tot mai multe persoane să efectueze investiții. În continuare, sunt prezentate câteva dintre motivele pentru care investițiile în criptomonede ar putea fi o idee bună pentru tine: 

Diversificarea portofoliului

Criptomonedele sunt considerate de numeroși investitori ca fiind un supliment avantajos la portofoliul de investiții. Piața crypto funcționează în mare parte independent de alte piețe. Acest lucru îți oferă un control mai mare asupra activelor pe care le deții, fără a fi nevoie de implicarea unei părți terțe. 

Diversificarea portofoliului este recomandată pentru a diminua riscurile totale ale portofoliului și pentru a obține stabilitate. 

Așadar, este o idee bună să rezervi o parte din portofoliul tău de investiții criptomonedelor, ele reușind să aducă un randament foarte mare în timp.

Investiție pe termen lung

Deși investiția în criptomonede este asociată riscurilor, ca urmare a fluctuațiilor ce caracterizează piața criptomonedelor, pe termen lung aceasta poate aduce un randament foarte bun. 

Dacă în urmă cu 10 ani prețul unui bitcoin era puțin peste 100 de dolari, în decembrie 2021 valoarea unui bitcoin a depășit pragul de 57.000 dolari. În plus, investiția în criptomonede are potențialul de a oferi siguranță în timpul unei crize economice.

Flexibilitate în tranzacții

Tranzacțiile cu criptomonede sunt caracterizate de flexibilitate și accesibilitate 24/7, ceea ce permite traderilor să își planifice tranzacțiile în orice moment. În plus, tranzacțiile cu criptomonede se efectuează ușor și într-un mod privat, comparativ cu alte tipuri de tranzacții, taxele aplicate fiind în general reduse. 

Posibilitatea de tranzacționare 24/7 nu poate fi decât un avantaj, iar singurul factor care ar putea să întrerupă capacitatea de a tranzacționa criptomonede ar fi o pană de curent sau o pierdere a conexiunii stabile la internet.

Transparență în tranzacții

Tranzacțiile cu criptomonede sunt criptate pe un registru care nu poate fi modificat, transparența fiind unul dintre atributele care înclină balanța în favoarea investițiilor în acest tip de active. 

 

Sunt multe lucruri de spus despre investițiile în criptomonede. În acest articol au fost surprinse doar câteva puncte cheie pe care trebuie să le cunoască oricine intenționează să facă investiții în aceste monede virtuale. Ele pot să ofere un randament spectaculos, flexibilitate și avantaje pe termen lung, dar prezintă în egală măsură și riscuri. 

Acestea sunt motivele pentru care trebuie să deții un bagaj solid de cunoștințe privitor la piața criptomonedelor înainte să faci o astfel de investiție. În acest context parcurgerea unor cursuri oferite de Vestor îți pot folosi ca bază în luarea unor decizii inteligente și sigure.