Vestor

ce-sunt-nft-urile-1024x683
ce-sunt-nft-urile-1024x683
Timp de citire: 3 min

Ce sunt NFT-urile și cum funcționează ele?

Timp de citire: 3 min

Un subiect foarte popular care continuă să evolueze de la o zi la alta este reprezentat de NFT-uri, noul trend din lumea crypto.

Abrevierea NFT provine de la non-fungible token și încă din anul 2020 de la apariția sa, a atras atenția nu doar entuziaștilor de tehnologie, ci și investitorilor. 

Descoperă în rândurile următoare mai multe informații utile despre ce reprezintă aceste NFT-uri și cum funcționează ele.

Ce reprezintă NFT-urile?

nft-uri

Sursa: Freepik.com

NFT-urile sunt jetoane unice, care nu pot fi replicate cu ceva similar și au rolul de a certifica și garanta dreptul de proprietate al unui bun digital. Acestea sunt token-uri de criptomonedă ce rulează pe blockchain. Principalul blockchain pe care acestea rulează este Ethereum, însă ele pot rula și pe altele.

Un NFT este un bun strict digital, iar datele acestuia sunt salvate într-un mod unic, aspect important în cazul tranzacțiilor efectuate cu criptomonede. Codarea tokenilor are loc prin intermediul programelor denumite smart contract.

Cum funcționează NFT-urile?

Deși pot fi asemănate cu cripromonede precum sunt Bitcoinul sau Ether (ele fiind monede digitale), NFT-urile reprezintă un activ digital sau fizic. Ele conțin o serie de informații complexe. Un mod des întâlnit de utilizare al NFT-urile, este cel de identificare și autentificare al pieselor de artă.

Dacă un token este o unitate monetară, un non-fungible token reprezintă ceva ce nu poate fi modificat prin prisma conținutului său autentic.  Atunci când un astfel de token este creat pe blockchain, iar conținutul asociat este încărcat, deținătorul are practic dovada că el este unicul proprietar al bunului.

Adopția NFT-urilor are multe șanse în ceea ce privește revoluționarea anumitor industrii care par să aibă de pierdut în realitatea lor fizică. Acestea sunt foarte atractive pentru investitori pentru că pot fi tranzacționate pe piața NFT dacă valoarea lor crește. Foarte multe fonduri instituționale se îndreaptă către token-urile non-fungible și aleg să achiziționeze obiecte digitale de colecție, creând astfel valoare pentru clienții lor.

În cazul în care îți dorești să intri pe această piață și să efectuezi propriile investiții, un punct de plecare reprezintă cursurile de trading de la Vestor.  Cu ajutorul lor vei putea să-ți formezi și dezvolți expertiza de trading, obținând totodată o mentalitate de trader de succes.

Cum sunt utilizate NFT-urile?

nft-uri

Sursa: Freepik.com

În ceea ce privește utilizarea NFT-urilor, acestea reprezintă o modalitate de vânzare online a unor obiecte exclusive. Printre NFT-uri populare se pot menționa:

  • Arta digitală originală;
  • Muzica originală;
  • Obiecte digitale de colecție;
  • Bilete la evenimente;
  • Articole de modă din ediții limitate;
  • Obiecte și provocări in-game;
  • Alte lucruri care pot fi unificate.

Chiar dacă piața de NFT-uri pare complexă și reprezintă o necunoscută încă pentru mulți dintre noi, aceasta continuă să se dezvolte armonios. 

În funcție de proiectele lansate de anumite persoane influente, vânzările de NFT-uri au reușit să atingă un profil destul de înalt.

Un potențial al acestor bunuri digitale este că ar putea fi utilizate și în lumea finanțelor descentralizate, aflate în dezvoltare. Dacă acest aspect prinde contur, NFT-urile pot fi utilizate pentru a plasa bunurile digitale deținute drept colateral pentru împrumuturi sau chiar contracte financiare care pot fi tranzacționate pe piețele secundare.

În altă ordine de idei, NFT-urile au devenit populare deoarece prezintă istoricul digital al unui activ din lumea reală. Acestea pot fi folosite pentru obținerea și schimbul de active fizice pe piața digitală, aspect ce are potențialul de a revoluționa achiziționarea și vânzarea de NFT-uri.

Valoarea lor este redată de particularitățile unice avute și de popularitate, întrucât cele mai cunoscute proiecte sunt tranzacționate la prețuri foarte ridicate. În cazul unor potențiale vânzări pe viitor, deținătorii originali pot obține o parte din câștig, în măsura în care sunt prevăzute anumite mențiuni în acest sens. Astfel, există șansa să plătești o anumită sumă pentru un bun digital și să-l revinzi pentru a obține câștiguri mult mai mari în viitor. 

Concluzii

NFT-urile prezintă mult potențial în mai multe direcții de activitate datorită particularităților lor unice. Valoarea acestora reiese din faptul că sunt asociate cu diverse active din lumea reală sau din cea online. 

Pentru a descoperi cât mai multe despre această piață și modul de utilizare al token-urilor non-fungibile, nu îți rămâne decât să studiezi în direcția asta și să încerci să tranzacționezi în vederea realizării unor investiții avantajoase pe termen lung.

În acest sens, Vestor îți pune la dispoziție un portofoliu variat de cursuri de investiții și tranzacționare, aliniate cerințelor tale. Înscrie-te acum!

Vestor România

CG VESTOR FACILITY SRL nu furnizează cursuri acreditate în domeniul financiar și nu oferă diplomă recunoscută de Ministerul Învățământului. Toate materialele comercializate de Vestor România sunt oferite doar cu scop de dezvoltare personală și nu reprezintă garanția succesului pe plan financiar.

Deschide conversația
💬 Ai nevoie de ajutor?
Salutare 👋
Cu ce te putem ajuta?