Te gândești să intri în domeniul trading-ului, însă nu știi de unde ar trebui să începi? Ideal este să recurgi la cursuri de trading specializate, apoi să-ți selectezi un broker profesionist care să te ajute. Prin intermediul unui astfel de sprijin te poți dezvolta mai rapid în domeniu și poți avea acces mai ușor la anumite piețe financiare.
Dacă dorești să tranzacționezi online sau vrei să efectuezi investiții pe diverse piețe financiare, atunci este important să te asiguri că beneficiezi de suportul unui broker.
Ce este un broker?
Brokerul este un intermediar între vânzător și cumpărător, adică între cerere și ofertă pe o piață financiară. El poate fi reprezentat de o persoană fizică sau o companie.
Spre exemplu, în domeniul bursier, brokerul reprezintă entitatea autorizată de către ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) în vederea intermedierii cererii și ofertei, finalizând totodată tranzacții pentru clientul său.

În esență, un broker reprezintă entitatea financiară autorizată ce îndeplinește cerințele traderilor, fiind și cel care garantează siguranța fondurilor clienților săi. Acesta pune la dispoziția traderului platforma de tranzacționare și un portofoliu variat de instrumente și indicatori necesari pentru identificarea celor mai bune soluții sau strategii viabile, care să aducă performanțele dorite.
De ce să optezi pentru cursuri de trading?
Indiferent de domeniul în care dorești să activezi, cursurile specializate stau la baza reușitei tale. Sfaturile de la persoanele experimentate în domeniu te-ar putea ajuta să nu faci greșeli care ar putea să-ți aducă mari pierderi financiare în timp.
Înainte de a investi în orice tip de piață financiară, este important să fii informat și să nu adopți decizii de moment, fără o documentare în prealabil. Orice persoană de succes în domeniul trading-ului are nevoie de un plan sigur și eficient după care să se ghideze.
Important de menționat este că prin parcurgerea unor cursuri de trading, vei obține numeroase avantaje. Printre cele mai importante menționăm:
- Cunoștințe în domeniu – După terminarea unor cursuri specializate vei constata că ai la îndemână un bagaj de cunoștințe pe care nu le-ai fi putut dobândi de unul singur. Uneori este mai ușor să înțelegi și să înveți din experiențele altora, comparativ cu studiul individual.
- Gestionarea riscurilor – Este un fapt bine știut că în domeniul trading-ului te vei confrunta cu diverse riscuri. Totuși, o educație financiară optimă te va face să știi cum să reacționezi și cum să-ți protejezi capitalul. Astfel, îți poți crește profitul în mod inteligent, luând în calcul orice potențial risc cu care te-ai putea confrunta.
- Psihologia trading-ului – Persoanele specializate îți vor oferi ajutor atât în propria dezvoltare, cât și în înțelegerea psihologiei pieței. Este important să înțelegi în amănunt piața în care urmează să activezi înainte de a trece efectiv la investiții.
- Viteză – Dezvoltarea vitezei este un factor important în trading. În orice moment se pot ivi oportunități de care poți beneficia și de pe urma cărora poți să îți crești profitul.
- Alcătuirea unui plan și evitarea greșelilor de începător – Disciplina în timpul activităților de trading este crucială. Astfel, un specialist te va ajuta să-ți întocmești propriul plan. De asemenea, îți vor fi aduse la cunoștință aspecte relevante care te vor ajuta să-ți crești profitul și să-ți protejezi eficient capitalul.
De ce să apelezi la un broker după finalizarea cursurilor de trading

După finalizarea cursurile de trading este momentul în care poți pune în practică toate informațiile învățate. Prin urmare, este și momentul în care trebuie să-ți alegi un broker. El îți oferă acces facil spre piețele financiare în care dorești să activezi. Printre cele mai populare variante se numără și brokerul online.
Alegerea unui broker – Ce criterii ai în vedere?
- Alege în funcție tipul de investiții pe care dorești să te axezi – În funcție de experiența pe care o deții în domeniu, ideal este să cauți aplicații care pot fi ușor de înțeles. Cât despre tipuri de investitori, există cei pasivi și cei activi. După cum le spune și numele, cei activi sunt la curent tot timpul cu piețele financiare și le monitorizează. Pe de altă parte, cei pasivi nu se preocupă de schimbările pieței și doresc doar să obțină un profit decent. De asemenea, trebuie să alegi și tipurile de investiții pe care ai dori să te axezi.
- Selectează o platformă care să-ți ofere ceea ce-ți dorești – De exemplu, pentru începători un sfat bun este să își creeze un cont demo. Prin intermediul lui, pot fi testate diferite strategii de investiții și se pot observa rezultatele fără a exista un risc major în privința pierderilor financiare. De asemenea, înainte de a trece efectiv practică nu ar trebui să sari peste etapa studiului.
- Fii atent la taxe și comisioane – Mereu vor exista anumite taxe și comisioane, indiferent de ce broker ai alege. Însă, ai grijă ca ele să nu aibă o valoare prea mare comparativ cu profitul pe care îl faci. Documentează-te atent înainte de a face o alegere și caută un broker care să ți se potrivească din toate punctele de vedere.
- Testează! – După ce ți-ai ales platforma de tranzacționare și brokerul este momentul ideal să testezi. Astfel, prin testare poți descoperi dacă ai făcut cu adevărat alegerea potrivită și ai competențele necesare pentru a deveni trader de succes.
Prin urmare, dacă dorești să realizezi investiții de succes, echipa Vestor îți pune la dispoziție numeroase cursuri, care te vor ajuta să îți formezi și dezvolți o expertiză solidă de trading, menită să aducă rezultatele financiare dorite. Înscrie-te acum!