Vestor

5-carti-populare-de-trading
5-carti-populare-de-trading
Timp de citire: 4 min

5 cele mai populare cărți din trading

Timp de citire: 4 min

Din ce în ce mai multe persoane de toate vârstele apelează la cursuri trading pentru a învăța sau a se perfecționa în domeniu. Tradingul este procesul de cumpărare sau de vânzare a unor instrumente financiare pe piețele bursiere sau ale criptomonedelor. Este o alegere strategică prin care îți poți crește economiile, câștigând venituri suplimentare pentru  un trai mai bun.

Înainte de a trece la practică, acordă timp suficient etapei de documentare. Este un pas esențial care îți poate influența succesul sau eșecul în domeniu. Așadar, ideal este să îți selectezi o serie de lecturi specializate și să participi la cursuri trading oferite de specialiști. 

În afară de cunoștințe, vei mai avea nevoie de:

  • Un smartphone, calculator sau o tabletă cu acces la internet;
  • O platformă de tranzacționare;
  • Un expert care să te ajute la început.

De asemenea, un specialist în trading te poate sfătui în legătură cu platforma pe care ar trebui să o selectezi și stilul de tranzacționare pe care să-l abordezi. În funcție de orizontul investiției pe care vrei să o urmezi, îți vei alege și platforma ideală. 

Ce cărți populare de trading merită să citești?

market wizards

Sursa: Freepik.com

Cele mai cunoscute cărți în domeniu pot fi cele după care te poți ghida pentru început. De asemenea, pentru a deveni un adevărat maestru în arta tradingului, se recomandă să urmezi cursuri trading specializate. 

Așadar, cu ce cărți ai putea să-ți începi documentarea?

1. Market Wizards de Jack D. Schwager

Reprezintă una dintre cele mai populare cărți din domeniu. Cartea este alcătuită din interviuri ale diverșilor traderi de succes care își dezvăluie propriul parcurs către reușită. 

Este plină de informații pe care chiar tu le poți utiliza în practică. Este mai degrabă o lectură care îți prezintă povești de succes, decât care pur și simplu îți spune ce să faci. Autorul se axează pe tot parcursul scrierii să răspundă întrebării ,,Ce îi diferențiază pe traderii de succes de restul investitorilor?”. Așadar, dacă dorești să te bucuri de o lectură plăcută și de povești reale ale unor oameni de succes, Market Wizards reprezintă alegerea ideală!

2. Trading. Tools and Tactics de Greg Capra 

Autorul cărții face întregul proces să pară unul simplu, ajutându-te să înțelegi de ce prețurile se modifică și cum să identifici respectivele fluctuații ale pieței. Astfel, tradingul are la bază găsirea unui tipar de schimbare a prețurilor profitabil și identificarea momentului ideal pentru a investi. 

Principalul avantaj al cărții este reprezentat de faptul că este o lectură pe înțelesul tuturor. De asemenea, nu te vei pierde în lungile înșiruiri de concepte pe care probabil nici măcar nu le vei pune în practică. 

3. Come into my trading room de Alexander Elder

Este cartea perfectă de la care ai putea începe să-ți pui bazele în domeniu. Reprezintă o introducere în elementele esențiale ale tradingului de la care ai putea să-ți începi călătoria. 

Se axează pe prezentarea așa-zișilor 3M, piloni nelipsiți în practicarea investițiilor: Mind, Method și Money (minte, metodă și bani). După o astfel de lectură poți fi sigur că ești pregătit să treci la pasul următor – cursuri trading.

4. How to trade in stocks de Jesse Livermore

Autorul este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Cartea de față conține atât note bibliografice, cât și istorice despre domeniu. 

Sunt abordate subiecte precum gestionarea banilor, controlul emoțiilor și citirea comportamentelor pieței și a bursei. De asemenea, rețeta ce i-a adus succesul lui Livermore este combinată cu metodele moderne pentru a obține rezultatul actualizat momentului prezent. 

5. Swing trading for dummies de Omar Bassal

Cartea îți prezintă întru totul ceea ce presupune abordarea de tip swing trading în domeniu. Deși este foarte profitabilă, te expui simultan unor riscuri pe care trebuie să știi cum să le gestionezi. 

Este un ghid complet scris pe înțelesul tuturor începătorilor care doresc să intre în domeniu. Așadar, dacă dorești să-ți crești profitul într-un mod rapid, swing trading este varianta care ți se potrivește cel mai bine. 

Pentru ce cursuri trading să optezi?

cursuri trading

Sursa: Freepik.com

După ce te-ai documentat de unul singur despre tot ceea ce presupune procesul de trading este timpul să apelezi la specialiști. Astfel, vei putea aprofunda ceea ce deja ai învățat sau chiar pune în practică. Totuși, este important să acorzi atenție și alegerii unor cursuri calitative, susținute de oameni bine antrenați. 

De asemenea, chiar dacă deja ești un investitor pe piață, poți găsi cursuri trading care să te ajute să evoluezi. Astfel, îți vei putea crește exponențial profitul într-un timp mult mai scurt. Ajutorul profesioniștilor îți va ușura parcursul. 

Așadar, tradingul este un proces ce are nevoie de multă documentare și atenție. De asemenea, include chiar arii psihologice, precum controlul emoțiilor, element esențial în orice fel de investiții. Este foarte ușor să te lași influențat de trăirile de moment și să faci alegeri ce-ți vor putea afecta profitul pe durată scurtă sau lungă.

Vestor România

CG VESTOR FACILITY SRL nu furnizează cursuri acreditate în domeniul financiar și nu oferă diplomă recunoscută de Ministerul Învățământului. Toate materialele comercializate de Vestor România sunt oferite doar cu scop de dezvoltare personală și nu reprezintă garanția succesului pe plan financiar.

Deschide conversația
💬 Ai nevoie de ajutor?
Salutare 👋
Cu ce te putem ajuta?